Cèlia Artiga protagonitza una nova sessió del cicle 'Reus, ciutat de pedagogues'
L'editora reusenca Núria Oliveres ha estat l'encarregada de dur a terme una conferència en què ha repassat la vida i la trajectòria professional d'Artiga, que va excel·lir en creació de material didàctic i també en la formació en edat de parvulari.
La pedagoga i mestra reusenca Cèlia Artiga ha estat la protagonista aquest dilluns de la tercera sessió del cicle 'Reus, ciutat de pedagogues' impulsat per la Fundació Privada Reddis. En aquesta ocasió, l'editora reusenca Núria Oliveres ha estat l'encarregada de dur a terme una conferència en què ha repassat la vida i la trajectòria professional d'Artiga, que va excel·lir en creació de material didàctic i també en la formació en edat de parvulari i els primers anys de l'educació primària.
Durant la xerrada, s'ha reivindicat la trajectòria vital de la mestra reusenca (1912-2000) que va ser testimoni de primera mà de l'evolució educativa al nostre país. Amb més de 40 anys treballant a l'escola pública, juntament amb altres docents com Àngels Ollé o Montserrat Correig va promoure la creació d'una de les primeres escoles d'estiu de Catalunya i també reunia periòdicament a grups de mestres per crear nou material didàctic.
També es va incidir en el seu llibre 'L'Escola que jo he viscut: 1919-1977' que és una clara mostra de l'evolució dels mètodes lectius des de l'escola d'inicis de segle, passant per la dictadura i la renovació pedagògica de l'escola catalana.
Compartim l'entrevista realitzada per Canal Reus a la ponent, Núria Oliveres.