Projectes

Previous Next

La Fundació Reddis col·labora en l'obra SOMNIU presentada al festival COS de Reus

El Festival de Moviment i Teatre Gestual COS va acollir el passat 3 de juny al Teatre Fortuny l'obra SomNiu Dansant, amb el coreògraf i ballarí Marc Jubete.

Marc Jubete Bascompte, representant del col·lectiu SomNiu, amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, han iniciat aquest projecte de dansa adaptada en el marc del festival i amb la intenció d’apropar la dansa a la ciutadania i utilitzar-la com a motor de cohesió, integració i benestar social. L'obra forma part d'un projecte destinat a les escoles d’educació especial de Reus: el Centre d’Educació Especial Alba, l’Escola Nostra Senyora del Mar i l’Escola Font del Lleó.

SomNiu impulsa un projecte social que pretén apropar l’art a tots els racons del territori on sigui beneficiosa la seva interacció. Utilitzant la dansa com a llenguatge ancestral, o el llenguatge de l’ànima com moltes persones la qualifiquen, s’han organitzat uns tallers que, responent a les necessitats requerides per cada grup, generin una consciència corporal i espacial a través de diferents activitats, i un sentiment grupal que les uneixi i empoderi.

SomNiu és un espectacle de teatre/dansa creat a la ciutat de Reus amb artistes locals i que pretén reforçar la creació artística del territori i per al territori. El projecte sorgeix d’una reflexió sobre la memòria i la percepció com a paradigma que condiciona el camí, tot reclamant la sinceritat dels somnis més interns com a via a la llibertat més innocent.

L'obra se centra en una reunió familiar que es veurà truncada per una tempesta solar que obligarà els personatges a confinar-se a casa. Aquesta afectarà la psicologia i la conducta dels personatges i els despullarà fins a desvelar els seus conflictes personals i entre familiars. Entre riures i plors aniran sorgint les veritats més internes i amagades.

Aquesta trobada pretén navegar entre aquells aspectes de la memòria que van ser crucials durant el passat i que van induir aquests personatges a col·locar-se en un determinat lloc dins del sistema familiar i la societat que els envolta. Les arrels d'aquest niu compartit els porten gradualment a recuperar, des del joc i la tendresa, indicis de la seva infància, permetent així recuperar una visió més àmplia de la seva realitat.

SomNiu, en definitiva, explora en el que ens interpel·la a totes i tots com és la creació constant del nostre camí en la pròpia constel·lació vital analitzant-ne els seus condicionants, i ens porta a reconciliar-nos amb els rols que tenim preestablerts i els lligams del passat, per afrontar el present d'una manera honesta i valenta.
 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa” donen suport a 4 entitats del Baix Camp

 

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, han reprès l’acord de col·laboració que té com a objectiu afavorir el desenvolupament de diversos projectes socials de suport a persones en risc d’exclusió social que duen a terme diverses entitats de Reus i el Baix Camp.

 

Gràcies a aquesta sinergia de col·laboració, que es va iniciar fa 9 anys, les quatre entitats beneficiades,  aquest 2023, destinaran els ajuts a projectes socials de diversos àmbits:

 

La Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella treballarà el projecte de la dignificació dels espais d’atenció integral en la cobertura de les necessitats bàsiques de 83 famílies, que representen a 343 persones.

 

Per la seva banda, la Fundació Josep Pont i Gol, destinarà l’ajut al manteniment de les seves instal·lacions i en l’adquisició de material que els hi permeti seguir duent terme l’atenció educativa integral destinada a infants i famílies en situacions de vulnerabilitat. 

 

L’Associació Supera’t, que treballa amb persones amb trastorn de l’espectre autista i a les seves famílies, adreçarà l’ajut a la concessió de beques a les famílies de l’associació amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de la pràctica esportiva.

 

Grans projectes Solidaris  dedicarà l’ajut al treball d’inclusió social dels joves migrants sols. Un treball que es vehicula des de la formació i la inclusió laboral a través del projecte “La Ganxeta” una  Food truck gestionada pels joves que integren el projecte i, alhora, potència la promoció de la cultura, com a eina d’inclusió, amb els projectes “Circ social” i “la Moxiranga”.

 

La comissió social de la Fundació Privada Reddis fa més d’11 anys que centra els seus esforços a donar suport a diverses entitats socials de Reus i Baix Camp que tenen com a objectiu principal  la integració als col·lectius més desfavorits, ajudant a fer realitat els seus projectes. 

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a l'Associació d'Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus dirigit a la teràpia assistida amb gossos

La comissió social de la Fundació Reddis, un any més ha concedit un ajut a l'Associació d'Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus, el qual s'ha destinat al projecte de  TERAPIA DE BENESTAR ASSISTIDA AMB GOSSOS.

 

Una teràpia no farmacològica, aque té com a objectiu d'acompanyar el mateix procés vital de les persones i proporcionar una millora en el seu benestar social, emocional, físic i cognitiu a través de la presència i interacció directa amb els gossos.

 

L'animal es converteix en l'element central de l'activitat, genera sensació de comoditat, motivació i el vincle afectiu que es crea entre la persona i l'animal desencadena emocions i predisposicions positives. La capacitat que tenen aquestes teràpies és que permeten treballar partint d'un nivell afectiu i emocional per assolir una millora de les capacitats cognitives i millorar el procés de vida i envelliment de la persona.

La Fundació Reddis col·labora a la campanya "Cap nen/a sense joquina"

La Fundació Reddis col·labora a la campanya "Cap nen/a sense joquina"

Ahir 3 de gener de 2023, el Teatre Fortuny de Reus va acollir la gala final de la campanya "CAP NEN/A SENSE JOGUINA", que va compar amb el suport de la Fundació PrIvada Reddis. 

La pandèmia ha agreujat les necessitats socials i són moltes les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i amb pocs recursos. Aquesta campanya vol recuperar la brillantor als ulls dels qui pateixen gràcies a la implicació de tothom. 

A la gala vam poder gaudir de les actuacions del cantant Edu Esteve d'Eufòria, Clownic i el Cor Ciutat de Reus, la participació dels Gegants Indis i la col·laboració especial de l'escola de dansa Artis i Bravium Teatre.

La única condició per a poder-hi accedir a la gala era portar una joguina nova, no bèl·lica i no sexista. 

En total s'han recollit més de 9.000 joguines que seran repartides el dia de Reis entre les famílies més vulnerables de la ciutat.

Aquesta iniciativa de SER Catalunya en col·laboració amb Creu Roja Joventut forma part del marc global de la campanya de recollida que duu a terme l’entitat des de fa 30 anys.

Previous Next

La realitat virtual per a persones amb discapacitat del Taller Baix Camp

El Taller Baix Camp ha presentat un projecte de realitat virtual adreçada a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries dels 3 centres ocupacionals de que disposen.

Amb aquesta innovadora proposta, que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i Indústries Teixidó, s'ha pogut crear una experiència completament immersiva, amb les possibilitats que ens ofereix la tecnologia de la realitat virtual, amb l’objectiu de disposar d’una activitat adaptada a les necessitats de les persones que s'atenen a aquesta entitat.

Aquesta aplicació permet apropar el mindfulness a les persones amb discapacitat intel·lectual. Molts exercicis encaminats a trobar aquest estat de relaxació consisteixen en “tanca els ulls i pensa amb...” una platja, muntanya... Per a les persones amb DI pot ser difícil poder recrear mentalment aquests espais, per les seves dificultats cognitives. Amb l’ajuda de les ulleres disposen d'una eina que facilita aquesta recreació i, per tant, els ajuda a aconseguir aquest estat de relaxació i alhora, gaudir de diferents experiències sensorials.

S'ha recreat un bosc fantàstic on la persona usuària pot contemplar, passejar i fins i tot interactuar amb els diferents elements que el composen. Per complementar i fer més rica l’experiència, es planteja una activitat en la que la persona usuària pot intervenir en l’espai que l’envolta, modificant l’estat d’aquest espai de manera creativa (dia o nit), treballant alhora l’estimulació cognitiva i el moviment corporal. L'usuari pot usar l'aplicació estant assegut, dret o caminant en una àrea delimitada de fins a 8 x 8 metres.

La facilitat d’ús i la única necessitat d’un espai ampli, ens permet utilitzar aquestes ulleres en qualsevol dels centres ocupacionals, en una experiència individualitzada i adaptada a les necessitats i característiques de cada persona usuària.

En una segona fase de desenvolupament del projecte es vol aconseguir que dos o més persones usuàries puguin interactuar al mateix moment en el mateix espai i entre elles, independentment de la distància física. Els participants poden estar, per exemple, en diferents centres i compartir el mateix espai i experiència virtual, oferint un lloc comú d’interacció entre usuaris que habitualment no tenen contacte per trobar-se en centres diferents.

Previous Next

Nou terra per a la Llar d’infants M. Assumpció Cuadrada

La Fundació Privada REDDIS ha col·laborat econòmicament en un nou terra per a la Llar d’infants M. Assumpció Cuadrada, principal projecte per l’atenció a la infància que desenvolupa la Creu Roja a Reus, que des de fa més de 40 anys, presta aquest servei sense ànim de lucre a la ciutat.

El projecte ha estat la sustitució del terra a l’estança dels nadons, infants de 0 a 1 any, que estava deteriorat i s'ha posat un terra de parquet. Amb aquest canvi, els infants més petits de la Llar i que per edat i característiques estan moltes estones al terra, poden gaudir d’un terra més “tou” i de material molt agradable on jugar i desplaçar-se.

La Llar està ubicada al carrer Sardà 24, té capacitat per atendre un total de 70 infants de 0 a 3 anys. Una part dels alumnes que hi assisteixen pertanyen a famílies vulnerables.

El projecte educatiu del centre es basa en potenciar el desenvolupament integral de l’infant, la seva autonomia, el respecte, l’autoestima, l’afectivitat, la diversitat, tot treballant a través el joc, l’experimentació, observació, manipulació. Sempre amb la mirada atenta, acompanyant les seves descobertes. Respectant la individualitat de cada infant i el seu procés maduratiu, ajudant als infants a ser autònoms, curiosos amb el món que els envolta, capaços de decidir, amb ganes d’aprendre. Futurs adults amb criteri, capaços de gestionar les seves emocions, persones amb valors i empatia.

Previous Next

La Fundació Reddis dona suport a l’Associació Supera't de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista i les seves famílies a Reus.

L’Associació Supera’t inicia un nou curs escolar, on la Fundació Privada Reddis dona suport per fer realitat algunes de les activitats d’acompanyament dels alumnes i de les seves famílies. 

Supera’t té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida de les persones amb el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), així com, de tot el seu entorn: família, escola, feina, societat en general. Per assolir aquest repte, és fonamental donar les eines necessàries que els hi ajudin a superar les dificultats que es trobaran en el seu dia a dia, on tenen una superació i lluita constant.

Donar a conèixer aquesta condició de vida, és fonamental per tal d'aconseguir una normalització i plena inclusió a la societat. 

"SUPERA'T TOT L'ANY " és un projecte  conjunt del Club Natació Reus Ploms i l'Associació Supera't, amb el suport de la Fundació Privada Reddis, on les famílies gaudeixen d'un petit respir setmanal i els infants d'un espai esportiu terapèutic. Cada dissabte de 10 h a 12 h els infants i les seves famílies  disposen d'un espai on, per mitjà de l'esport, es potencia la salut física i mental, i on es treballen les habilitats socials com les habilitats relacionals, la comunicació, la importància d’establir vincles d'amistat, la frustració, el treball en equip, combinat amb un treball més físic postural i esquema corporal.

Per altra banda, l’Associació Supera’t, allarg de l’any treballa tant amb els alumnes com amb les seves famílies activitats d’oci, esportives i culturals; posant el focus en l’acompanyament en diferents etapes de la vida de les persones amb la condició autista i amb la variabilitat de les seves necessitats, tot això des de diferents vessants:

·       Assessorament i acompanyament terapèutic.

·       Suport a les famílies i acompanyament.

·       Xerrades educatives i formatives.

·       Tallers per a famílies.

Per a la Fundació Privada Reddis, la tasca de les associacions que treballen en l’àmbit social és fonamental per millorar el conjunt de la societat.

Previous Next

La Fundació Benèfica Privada Mare de Déu de Misericòrdia rep el suport de la Fundació Privada Reddis i de la Fundació “la Caixa”

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, signen un acord de col·laboració per donar suport a la Fundació Benèfica Privada Mare de Déu de Misericòrdia, que té com a objecte l’acolliment de persones en risc d’exclusió social.   

 

L’acord té com a objectiu millorar les condicions d'acollida de 24 persones en regim residencial, amb necessitat d’atenció física i psíquica, que disposen de pocs o nuls recursos materials. El Centre acull a homes i dones sense llar en situació d’exclusió social, vinculades en molts casos a l’atur de llarga durada, amb manca de vincles familiars, absència de recursos econòmics, etc. 

 

Dins de les millores que es faran al Centre cal destacar la instal·lació de cortines anti-àcars per separar els llits dels residents a la fi de sanejar les habitacions i millorar la seva salubritat. Aquest espai residencial té com a objectiu principal treballar la integració social d’aquestes persones vulnerables tant en l’entorn familiar com laboral. 

 

La comissió social de la Fundació Privada Reddis fa més de 10 anys que centra els seus esforços a donar suport a diverses entitats socials de Reus i Baix Camp que tenen com a objectiu principal la integració als col·lectius més desfavorits, ajudant a fer realitat els seus projectes. 

 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats. 

 

A l’acte han assistit, la Sra. Antonia García Blesa: Administradora Casa Misericòrdia; Sra. Anna Buqueras Eroles: gestora d’Institucions de CaixaBank, Sra. Carme Buixeda:  Presidenta Fundació Privada Reddis, el Prior Sr. Joan Anton Cedó: President Patronat Casa Misericòrdia i la Sra. Teresa Maria Masdeu: Directora Casa Misericòrdia. 

Previous Next

Col·laborem amb la Fundació Amics de la Gent Gran per pal·liar la situació de soledat no desitjada a Cambrils i Reus

Des de la Fundació Privada Reddis col·laborem amb l'entitat Amics de la Gent Gran de Cambrils per pal·liar la situació de soledat no desitjada i l'aïllament social de les persones grans de Reus i Cambrils, mitjançant l'acompanyament emocional per part de persones voluntàries i dels programes de sensibilització.

Perquè entenem que la vellesa és una etapa importantíssima a la vida de cada persona i una de les més boniques de totes. És una etapa per explorar noves vivències; per dedicar-se temps a un mateix, moltes vegades per primera vegada; de crear nous vincles d'amistat mantenint els antics; d'apoderament personal i de nous projectes. És una etapa d'il·lusió. Però moltes vegades no es viu d'aquesta forma i moltes persones grans es troben en una situació de soledat.

La soledat va molt més enllà de sentir-se sol o sola. Té un impacte molt perjudicial sobre la salut de les persones i és una realitat que es pot solucionar si tots posem de la nostra part. Els problemes de salut, que incrementen la vulnerabilitat, i la realitat socioeconòmica de cada persona poden derivar en aïllament social.

La Fundació Amics de la Gent Gran treballa des del 1987 amb l'objectiu lluitar contra la soledat no desitjada i l'aïllament social al qual queden exposades milions de persones grans. Amb la campanya “Estiu en Companyia” volen alertar sobre els efectes de la soledat en una de les èpoques de l’any més complexes per a milers de persones grans, i la necessitat de fer-hi front com a societat.  

El tret de sortida són els Grans Dinars que no es van poder celebrar al Nadal a causa de la pandèmia, unes trobades que faran possible que la gent gran i el voluntariat torni a compartir i a brindar en una trobada multitudinària. A més, durant tot l’estiu es reforçarà l’acompanyament i s’organitzaran més de 50 activitats i celebracions per tornar a gaudir de la companyia, la cultura, l’oci i les tradicions. 

Aquestes només són algunes imatges de l'acompanyament i les accions que fan els voluntaris de l'associació d'Amics de la Gent Gran.

Previous Next

El Banc d'aliments de Reus rep el suport de la Fundació Privada Reddis i de la Fundació “la Caixa”

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “La Caixa” signen un acord de col·laboració amb  el Banc d’aliments de Reus amb l'objectiu de millorar la connectivitat  tecnològica.

 

Reus, 28 de juny de 2022– La presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeada, la directora de banca d’institucions de CaixaBank a Tarragona, Montserrat Mallafrè i el president del Banc d’aliments, Eusebio Alonso, signen un conveni de col·laboració que ajudarà al Banc dels aliments a renovar el cablejat de les seves connexions tecnològiques agilitzant, així, la gestió dels treballs de logística del magatzem i les tasques administratives que realitzen les persones voluntàries  al Banc d’aliments de Reus.  

Des de la fundació del Banc d’Aliments han preservat sempre el mateix objectiu: crear un mitjà d’auxili i refugi des de Reus, per tal que ningú en les Comarques de Tarragona pateixi la necessitat primària més elemental, la manca de recursos alimentaris. 

La comissió social de la Fundació Privada Reddis fa més de 10 anys que centra els seus esforços a donar suport a diverses entitats socials de Reus i Baix Camp que tenen com a objectiu principal la integració als col·lectius més desfavorits, ajudant a fer realitat els seus projectes. 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats. 

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form