Actualitat

Previous Next

Conferència: “Un passeig amb els sentits de la natura a l’art. Ruta pictoricoliterària Joaquim Mir-Marià Manent” a càrrec de Fina Anglès Soronellas.

Dins de les xerrades organitzades per la Junta de l’Associació de facultatius jubilats de l’Hospital de Sant Joan de Reus i metges jubilats del Baix Camp, la filòloga, professora i escriptora Fina Anglès Soronellas ha omplert la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis per parlar-nos de la seva obra Un passeig amb els sentits de la natura a l’art. Itinerari a l’Aleixar i Maspujols amb l’obra de Joaquim Mir i Marià Manent en què es fonamenta la ruta pictoricoliterària Mir/Manent.

 

El llibre, editat el 2006 després de quinze anys d’investigació, és un treball exhaustiu del món de la pintura i la literatura de dos reconeguts artistes durant el seu pas per les terres del Baix Camp. Un manual explicatiu de la impressió que el paisatge del Baix Camp va causar en Joaquim Mir a començament del segle XX durant el període més llarg de producció continuada des d’un mateix territori (1906-1914) i en Marià Manent, el poeta que se’l va fer seu des del Mas de Segimon a l’Aleixar i el va incorporar a la seva obra des dels anys quaranta del segle XX fins al final del seus dies.

 

Aquesta publicació es tradueix en una ruta pictoricoliterària que, guiada per la mateixa autora, s’ofereix al públic a través de Còdol Educació i que es materialitza en un recorregut on coneixem com els paisatges de l’Aleixar i Maspujols han esdevingut espais simbòlics de categoria universal gràcies a l’obra dels dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). 

 

 

La Ruta Mir/Manent ha estat guardonada amb el Premi Turisme 2023 de la DOP Avellana de Reus.

 

Informació i reserves al web de Còdol Educació.

 

Previous Next

Un any més, La Fundació Privada Reddis lliura 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV

Ahir, 12 de novembre, La Fundació Privada Reddis, gràcies al suport de la Fundació Jara Barceló, va fer entrega de 19 beques de mobilitat als estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV que han dut a terme una estada durant el curs 2023/24. Aquestes beques reconeixen l’excel·lència acadèmica i faciliten que els estudiants puguin beneficiar-se de l’enriquidora experiència d’estudiar a una universitat estrangera.

 

Aquest curs, la dotació total de les beques ha estat de 12.000 € repartits entre 19 estudiants, dels quals 5 han realitzat una estada d’un any i 14 han gaudit d’un quadrimestre dins dels programes de mobilitat Erasmus+, SIQUE, MOU i ISEP que ofereix la URV.

 

Els països que els estudiants han escollit per a realitzar les seves estades han estat majoritàriament europeus, algunes de les universitats escollides pels alumnes d’aquest curs 2023-2024 han estat: Università degli Studi di Bologna, Butler University ISEP, Oikonomiko, Panepistimio Athinon, Universidad de la Laguna, Zapadoceska Univerzita, Avans Hogeschool, Högskolan Väst, Université Grenoble Alpes i la Dublin City University.

 

L’acte ha estat presidit per el president de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés, la degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Victòria Sánchez; la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Reus, M. Pilar López Bastida; el responsable de Relacions Institucionals de la FCEE, Albert Fonts i l’exalumna, Glòria Monclús.

 

Victòria Sánchez, degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV,  ha volgut agrair la col·laboració de la Fundació a la Facultat:  “No tothom té la possibilitat  de gaudir de l’experiència de mobilitat durant els estudis, per això volem destacar la importància d’aquests 29 anys de beques.”

 

Per la seva part, el president de la Fundació Privada Reddis Lluís Colomés, va remarcar el compromís que la Fundació té en projectes educatius a la comarca i va agrair el suport que la Fundació Jara Barceló fa a la Fundació Reddis per continuar oferint aquestes beques de mobilitat, any rere any.

 

 

Més informació:

 

La col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, amb relació a la mobilitat dels estudiants, va començar el curs 1995/1996. Però, molts anys abans, el 1988, any de la creació de la FCCE, la Fundació ja va començar a donant suport al col·lectiu de professors a través de la formació d’aquests, amb la voluntat de fer créixer la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials des dels seus inicis.

 

Durant aquests 29 anys, la Fundació ha becat a un total de 622 alumnes, que han rebut la Beca Reddis per haver participat en els programes de mobilitat de la FCEE de la URV, per un import global superior als 400.000 €.

 

Els premis beques  de mobilitat de la Fundació Privada Reddis han contribuït significativament a impulsar el desenvolupament d’estudis compartits de la URV amb més d’una cinquantena d’universitats estrangeres. Aquesta iniciativa ha estat fonamental en la consolidació de fructíferes relacions en l’àmbit acadèmic internacional.

 

 

Previous Next

In memoriam Biel, de Santi Suarez premi MemoriReus dins el Festival Memorimage 2024.

 In memoriam Biel, de Santi Suarez premi MemoriReus dins el Festival Memorimage 2024. El documental ha comptat amb el suport de la Fundació Privada Reddis.

 

Enguany, tres peces que compten amb el suport de la Fundació Priva Reddis han estat projectades al Festival Memorimage de Reus:

 

'In memoriam Biel', de Santi Suárez, que descobreix la vida i obra de l'escriptor i lingüista reusenc Gabriel Ferrater ha estat guardonada amb la categoria MemoriReus. "L'ombra del fotògraf', de Carles Esporrín i Luz López, sobre Josep aria Cañellas, pioner de la fotografia instantània, ha estat una altra de les obres projectades i es podrà veure en obert a la plataforma Memorimage en línia fins al 17 de novembre.  

 

Per ltra banda, el festival va dedicar  dues sessions especials dedicades a la resistència antifranquista on van projectar la sèrie documental 'Maquis a les muntanyes de Prades', de Toni Orensanz que neix dels estudis històrics del president de la Fundació Privada Reddis, Lluís Colomés.

Previous Next

“El Front de Pallars,10 mesos sota les forces d’ocupació”, conferència de l'historiador Manel Gimeno.

Avui, 7 de novembre, s’ha tornat a omplir la sala d'actes de la Fundació Privada Reddis per escoltar a l’historiador Manel Gimeno a la conferència “El Front de Pallars, 10 mesos sota les forces d’ocupació”.

 

Una conferència on hem pogut conèixer com les tropes feixistes, un cop ocupades les centrals hidroelèctriques de la Noguera Pallaresa, van seguir el curs  d’aquest riu fins a arribar a la Vall d’Aran i la frontera amb França, a Les, establint la línia del front. i com, a poca distància s’hi va establir l’exèrcit de la República i al llarg de 10 mesos es van produir nombrosos combats que van ocasionar una gran quantitat de ferits i morts d’ambdós bàndols.

 

Una repressió que va ser especialment dura als pobles del Pallars Sobirà, orquestrada pel general Sagardía, conegut pel “Carnisser del Pallars”.


La conferència que forma part del cicle sobre la guerra civil: ”Auditoría de guerra del Ejército de Ocupación. L’inici de la repressió de la dictadura" té l’objectiu de preservar la memòria històrica per tal que no oblidem les etapes més fosques del nostre país.

 

El pròxim 28 de novembre l’historiador reusenc, Joan Navais, tancarà el cicle amb la conferència: "Gener de 1939: els darrers dies del Reus republicà".

Previous Next

La sala de la Fundació Reddis s'omple de gom a gom per inaugurar el cicle de conferències sobre la Guerra Civil

Reus 22 d’octubre de 2024_Avui, la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis s’ha omplert de gom a gom per inaugurar el cicle de conferències basades en estudis històrics sobre la Guerra Civil i la Dictadura a Catalunya: ”Auditoría de guerra del Ejército de Ocupación. L’inici de la repressió de la dictadura". 

 

Lluís Colomés, president de la Fundació ha estat l’encarregat d’encetar el cicle amb la conferència "La batalla del Pont de Muntanyana i la primera ocupació estratègica de Catalunya", moment històric cabdal on s’inicia la repressió de la dictadura. Colomés ha apuntat que uns dels objectius de l’ofensiva d’Aragó de l’exèrcit feixista era controlar la producció d’energia elèctrica de la Noguera Pallaresa per fer mal a la Indústria de guerra de la Generalitat de Catalunya i disposar de l’aigua dels embassaments per ser utilitzada com a artilleria hidràulica. I ha il·lustrat com l’exèrcit de la República va fer-se fort a la riba esquerra del riu Noguera Ribagorçana a l’alçada del poble del Pont de Montanyana amb l’objectiu de frenar l’avanç de les faccions. Les tropes franquistes, amb uns grans efectius, tant de tropes com de l’artilleria i l’aviació, van trencar les línies republicanes  i van poder arribar a Tremp el dia 7 d’abril de 1938.

 

El cicle té l’objectiu d’animar a historiadors, i a persones interessades en l’estudi històric de la comarca, a compartir amb nosaltres la petjada que va deixar la Dictadura en tot el Baix Camp, poble a poble.

 

La següent conferència, "El Front de Pallars, 10 mesos sota les forces d’ocupació", tindrà lloc el dia 7 de novembre i anirà a càrrec de l’historiador Manel Gimeno. L’Historiador reusenc Joan Navais s’encarregarà de tancar el cicle amb la conferència "Gener de 1939: els darrers dies del Reus republicà”.

 

Totes dues tindran lloc a les 19.00h a la sala d’actes de la Fundació.

 

 

Previous Next

La seu de la Fundació Privada Reddis ha acollit la presentació, en roda de premsa, del Festival Quarts de Teatre.

Avui, la seu de la Fundació Privada Reddis ha acollit la presentació, en roda de premsa, del Festival Quarts de Teatre.

 

El festival de microteatre de Reus, organitzat per Les Artistes Locals i Quarts de Teatre, tindrà lloc el dissabte 16 de novembre de 18h a 23h a la Llotja de Reus, al Círcol i a l'Espai Boule.

 

Aquest projecte que va néixer l'any 2013, de la mà de Les Artistes Locals i Perejil's Sound, torna amb el mateix format que les primeres edicions però amb moltes novetats i amb ganes de ser un referent del microteatre a Catalunya. 

 

El Festival ofereix una experiència teatral única gràcies al format íntim i breu de les obres: només 15 minuts de durada, pocs actors i un espai no convencional on es representen les obres. L'aforament per a cada sessió és molt limitat, creant una atmosfera íntima i pròxima als actors que diferencia clarament aquest format del teatre convencional. El 16 de novembre el Festival Quarts de Teatre es convertirà en una experiència immersiva i participativa per al públic assistent i una jornada plena de cultura, entreteniment i interrelacions.

 

El regidor de cultura i política lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha comentat que està molt content de recuperar el festival, amb aquesta força renovada i amb la voluntat de reprendre-ho des d’una mirada nova. També ha posat en valor Quarts de Teatre com una iniciativa que va molt més enllà del teatre, ja que crea xarxa i comunitat, i interrelació amb el territori. Per últim, ha manifestat la voluntat de col·laborar en aquesta iniciativa amb caràcter de continuïtat.

 

D’altra banda, la patrona de la comissió de cultura de la Fundació Reddis, Pilar Monje, ha dit que per part de la Fundació estan molt contents de donar suport a aquest tipus d’iniciatives culturals, ja que la cultura és una de les potes importants d’activitat de la Fundació.

 

La codirectora del Festival Quarts de Teatre, i membre de Les Artistes Locals, Alba Aluja ha manifestat la importància del teatre d’aprop i la voluntat d’arribar a nous públics, sobretot la gent jove. També ha fet una crida a tota la ciutadania perquè vingui a La Llotja, com a punt de trobada del Festival, ja que aquest estarà obert a tothom, amb entrada o sense.

 

 

El Festival compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, Reus Cultura i el patrocini de la Fundació Privada Reddis. També compta amb un gran suport de col·laboradors que han fet possible que Quarts de Teatre torni a ser una nova realitat: Cambra de Comerç de Reus, El Círcol, l’Espai Boule, Zero Gluten ADN Sistaré, Batticuore, Ferran Cerro Restaurant, Restaurant El Círcol, Pesca Salada Vidal, el celler Mas Vicenç, Quatre C i ticketerum.

 

El 16 de novembre el Festival Quarts de Teatre es convertirà en una experiència immersiva i participativa per al públic assistent i una jornada plena de cultura, entreteniment i interrelacions.

 

Espais escollits

 

La Llotja de Reus: aquest espai emblemàtic de la ciutat serà l’espai central del festival, actuant com a punt de trobada per als assistents. El Círcol: aquest espai dedicat a les arts i la cultura, proporcionarà un escenari perfecte per a les representacions de microteatre. S’hi podran veure 2 dels 4 espectacles escollits. L’Espai Boule complementarà l’experiència del festival oferint un entorn alternatiu i divers. També s’hi podran veure 2 dels espectacles escollits per aquesta edició.

 

Obres seleccionades

 

A finals d'agost es van publicar les bases de la convocatòria per les obres que tindrien lloc a la 6a edició de Quarts de Teatre 2024. En menys d’un mes la rebuda de propostes va ser molt gran fent difícil la tria de les 4 obres seleccionades. Del total de 35 obres rebudes, aquestes 4 són les que han estat escollides:

 

● Mira’m bé els ulls, amb Joan Maria Vidal Mateu i Neus Ceballos Noriega, de la companyia teatral de Reus “Ves per on Teatre”

 

● Duérmete Niño, amb Anna Prats i Xavi Álvarez, de la companyia teatral “La nina bonita” de Barcelona.

 

● Començar, amb Uri Callau i Berta Errando, de la companyia de Sant Quirze del Vallès “La Bandarra” .

 

● La funerària, amb Mar Puig, de la companyia WeColorMusic, d’Ullastrell

 

El preu de cada espectacle és de 4€ però es pot comprar el paquet amb les 4 obres per un preu de 12€.

 

Les entrades es posen avui a la venda i es podran adquirir de forma anticipada a través del portal www.ticketerum.com sense cap mena de comissió. Tot i que també es podran comprar el mateix dia del Festival a la taquilla que es trobarà a l’interior de La Llotja de Reus.

 

Novetats d’aquesta edició

 

Quarts de teatre obrirà les portes el dia 16 de novembre a les 18h a La Llotja de Reus. Des de la mateixa Llotja es farà la crida de cadascuna de les obres i des d’allà s’acompanyarà el públic als diversos espais on es podran veure les peces de microteatre. Serà allà mateix a la Llotja on hi haurà la GASTROTEATRE, on es podran degustar diverses tapes, preparades per 4 restauradors de la ciutat, que estaran inspirades en les quatre obres que es representaran durant el festival. Aquests 4 restauradors seran: Ferran Cerro, Zero Gluten ADN Sistaré, Batticuore i Restaurant El Círcol. El Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp, oferirà 4 vins diferents per maridar aquestes 4 tapes. De 18h a 23 es podrà gaudir d’un ambient acollidor amb taules per a converses i gaudir de la música en directe dels DJ Selector Quarts de Teatre, que oferiran una selecció musical que ha sonat al llarg de les 5 edicions anterior, creant una atmosfera festiva i animada.

 

Previous Next

La comissió social de la Fundació Privada Reddis dona suport a l'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp

Fundació Privada Reddis dona suport a l'Associació d'Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp destinat a l'adquisició d'una bàscula de bioimpedància i un desfibril·lador extern automàtic (DEA).

 

El president de la Fundació Privada Reddis el Dr. Lluís Colomés i la patrona de la comissió social la Sra. Dolors Olivé van gaudir de la visita a les instal·lacions de l'Associació d'Alzheimer de Reus i el Baix Camp on la sra. Maria Jesús Lerin, directora de l'Institut Lerin, la sra. Cori Sanchez, presidenta de l'Associació van mostrar tota la tasca dels seus professionals.

 

L'adquisició de la bàscula de bioimpedància permet als professionals de la salut que treballen a l’associació monitoritzar amb major precisió l'estat nutricional de les persones usuàries, un aspecte crucial en la seva atenció diària. D'altra banda, la DEA garanteix una resposta ràpida i eficaç en cas de parada cardíaca, una emergència que, especialment en pacients d'edat avançada o amb trastorns cognitius, pot ser vital per a salvar vides.

 

L'Associació d'Alzheimer de Reus i Baix Camp, amb més de 25 anys d'experiència, és un referent en l'atenció i el suport a les persones que conviuen amb aquestes malalties. El seu centre de dia, que va iniciar la seva activitat l'any 2010, acull diàriament a més de 80 persones usuàries, mentre que la Unitat de Memòria atén altres 85 persones. La tasca realitzada per l’associació ha estat reconeguda al llarg dels anys, destacant-se per l'acompanyament i l'atenció personalitzada tant a les famílies com als pacients afectats.

 

Des de la comissió social de Fundació Privada Reddis es treballa per donar suport a les iniciatives socials del territori, sempre amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels col·lectius vulnerables.

Previous Next

La Beca Canal Reus premia el millor Treball de Fi de Grau dels Estudis de Comunicació de la URV

18 d'octubre de 2024_ Ahir, la seu de la Fundació Privada Reddis de Reus va acollir el lliurament de la primera Beca Canal Reus al millor Treball de Fi de Grau dels Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

 

La primera edició de la beca ha decidit premiar el curtmetratge ‘El Rincón del Olvido’, dels alumnes de la URV Juan David Arboleda, Iker García, Berta Casas, Miranda Gener, Maria Clavero i Àlex Olacia.  

 

El jurat, format per representants de Canal Reus, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Universitat Rovira i Virgili, ha volgut destacar “la qualitat de la imatge i el so del treball”, i també “la complexitat de la producció”.  

 

A més del curtmetratge guanyador, la Beca Canal Reus ha comptat amb tres finalistes més, tots ells documentals. El jurat ha volgut que quedi constància de la “valentia dels i les alumnes a l’hora d’afrontar temàtiques incòmodes, portant a terme una producció informativa molt complexa i meritòria”.

 

La Beca Canal Reus, neix amb motiu del 25è aniversari de la televisió i  està dotada amb 1.500 euros. La Beca es finança inicialment gràcies al darrer premi Mañé i Flaqué, aconseguit per Canal Reus amb el documental produït per la Fundació: ‘Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat’. Aquesta beca és fruit de la voluntat de Canal Reus de distingir el talent dels alumnes que es formen a la Universitat Rovira i Virgili. Els treballs que s’hi presenten han de comptar amb un excel·lent de nota final del Treball de Fi de Grau.   

Previous Next

La Fundació Privada Reddis dona suport a la primera del festival 'Muses'.

La comissió de cultura de la Fundació Privada Reddis dona suport a la primera del festival 'Muses', que es va inaugurar a Reus el passat 11 d'octubre fins al 16 de novembre.

 

Muses neix per posar en valor la presència de dones en el món de la música al país i al territori i aspira a consolidar-se com un cicle de concerts de referència que faci visible la cultura musical creada per dones i promogui la pedagogia i la conscienciació sobre la igualtat de gènere.

 

Aquesta primera edició inclou una desena de concerts i altres activitats culturals relacionades amb el món de l’art i l’educació sobre gènere, sempre amb la música com a fil conductor.

Els esdeveniments se celebraran en diversos espais de la ciutat, com ara Casa Navàs, Cal Massó o Lo Submarino.

 

La programació compta amb les actuacions d’Angeladorrrm, Colet, El Niño Lord.Cah, Enyor, Guineu, Magalí Sare & Manel Frontià, Maig, Sònia Gómez, Wav.fle i l’exposició de l’escultora Béatrice Bizote, que tindrà bloc del 7 al 10 de novembre al Castell del Cambrer.

, que es va inaugurar a Reus el passat 11 d'octubre fins al 16 de novembre.

 

Muses neix per posar en valor la presència de dones en el món de la música al país i al territori i aspira a consolidar-se com un cicle de concerts de referència que faci visible la cultura musical creada per dones i promogui la pedagogia i la conscienciació sobre la igualtat de gènere.

 

Aquesta primera edició inclou una desena de concerts i altres activitats culturals relacionades amb el món de l’art i l’educació sobre gènere, sempre amb la música com a fil conductor.

Els esdeveniments se celebraran en diversos espais de la ciutat, com ara Casa Navàs, Cal Massó o Lo Submarino.

 

La programació compta amb les actuacions d’Angeladorrrm, Colet, El Niño Lord.Cah, Enyor, Guineu, Magalí Sare & Manel Frontià, Maig, Sònia Gómez, Wav.fle i l’exposició de l’escultora Béatrice Bizote, que tindrà bloc del 7 al 10 de novembre al Castell del Cambrer.

Previous Next

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa" renoven el seu suport al Festival Accents per promoure la diversitat i apropar la música a col·lectius vulnerables.

La Fundació Privada Reddis i la Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, han renovat el seu suport a l'associació Empenta Cultural, promotora

del Festival Accents.

 

En virtut d'aquest acord, la Fundació "la Caixa" treballa conjuntament amb la Fundació Privada Reddis per donar suport al programa Apropa Cultura que, en aquest cas, té com a objectiu principal fer arribar la cultura musical, amb preus molt reduïts, a col·lectius amb risc de vulnerabilitat que tenen dificultats d'accés a la música en directe. I que la música esdevingui, així, una poderosa eina d’integració social i cultural.

 

Aquesta onzena edició del projecte, impulsat per Empenta Cultural i dirigit per IsaacAlbesa, oferirà durant dos mesos una selecció acurada de la música d'autor més recent del nostre país, entesa en el sentit més ampli del terme. Tot i que majoritàriament seran artistes que canten en català, també hi haurà una petita selecció procedent d'altres indrets de l'Estat: Andalusia, Madrid o el País Basc.A través de l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, els professionals poden detectar les necessitats més urgents i properes de cada territori, i canalitzar les ajudes de la Fundació "la Caixa" dirigides a donar resposta a aquestes necessitats. El 2023, es van donar suport gairebé 5.850 projectes de més de 5.300 entitats socials.

 

Per la seva banda, la comissió social de la Fundació Privada Reddis centra els seus esforços a donar suport a entitats socials de Reus i el Baix Camp. Aquestes entitats tenen com a missió promoure la integració dels col·lectius més vulnerables, fent realitat projectes que impacten directament en la seva qualitat de vida.

Fundació Reddis

Xarxes socials

Connecta amb la Fundació.

Llista de correu

Subscriu-te i rep informació puntual sobre les nostres activitats.
Formulari d'inscripció

Please enable the javascript to submit this form